Danvik-nominerte på Amandus

Grytidlig onsdag morgen reiste filmklassen til Lillehammer og den årlige begivenheten Amandusfestivalen. Festivalen samler mange unge filmskapere fra hele landet, og i tillegg til dette kommer også Kronprinsesse Mette-Marit for å markere festivalens 30-årsjubileum. Danvik er synlig til stede på årets festival ifølge Danviks filmlærer Bjørn Erik Pihlmann Sørensen. Filmklassen har tatt med egen stand på festivalområdet og informasjonsfilmen blir vist framfor alle filmvisningene på festivalen.

Som vi tidligere har meldt: Danvikelever har fire nominasjoner i tre ulike kategorier, animasjon, kortfilm og dokumentar. I tillegg har en rekke danvikproduksjoner blitt vist utenfor konkurranse programmet. I kveld får vi vite hvem som stikker av med de gjeve premiene.

I år er for første gang festivalen slått sammen med studentfilmfestivalen og teller nærmere 600 deltakere tilsammen. Den tiltrekker seg derfor også studenter fra andre deler av Skandinavia. På bildet ser vi en engasjert Johannes Optun på standen til Danvik.