Danvik med kinovisning

Halvveis inn i året og filmlinjen oppsummerer med visning av årets Midtfilmer på stort lerret i KinoCity i Drammen.

I halvannen måned har filmelevene ved Danvik hatt sin fulle hyre med å produsere filmer i en av de to hovedproduksjonene ved filmlinjen. Fra ideen blir unnfanget skal elevene stable på beina en kortfilm på maks tre minutter hvor ingen av karakterene har dialog. Dette er ikke en stumfilm, men et prosjekt som utfordrer den visuelle historiefortellingen hvor lyden skal være et fremtredende fortellergrep. Filmelevene blir utfordret i det som kanskje er noe av det mest krevende for en filmskaper fordi man lett kan falle for fristelsen i å velge scener og situasjoner som best egnes for dialog, og da må man finne gode visuelle alternative vendinger som kan fortelle det samme uten bruk av ord og samtidig fremstå naturlig.

Alle filmene får tilknyttet en produsent som står ansvarlig for å sette sammen produksjonen, og sørger for at prosjektet med regissør og andre fagfunksjoner får utviklet seg frem til en ferdig film. Det går mange timer og mye hardt arbeid med når filmelevene må ty til både netter og helger når dagene ikke strekker til. Det har vært et stort engasjement blant årets filmelever som har strukket seg langt for å oppnå sine visjoner med filmene.

Denne mandagen før jul skal endelig filmene vises frem for publikum. Foruten hele skolen har noen venner, familie og eksterne skuespillere funnet veien til kinomørket når årets Midtfilmer, som teller ti i tallet, inntar det store lerretet i sal 1 på kinoen i Drammen. Publikum fikk se humor, grøss og drama, en vellykket visning som avrundet første semester ved filmlinjen dette skoleåret.