Danvik-elever tar over på NRK radio i sommer

Hvis du skrur på NRK radio i sommer, kommer du til å høre flere av Danviks tidligere elever. NRK har nemlig kapret flere av våre flinke radioelever og gitt de egne programmer for sommeren.

På mP3 er det Nora Dyrdal Ellingsen og Kristian Broderstad Tysil som skal fylle ørene dine med søt musikk gjennom hele sommeren.  «Jeg kommer til å vekke deg hver dag kl 0800, og så tar Nora over showet kl 1400. Jeg gleder meg veeeldig mye! Radio er noe jeg har funnet ut at jeg vil leve av, og nå føler jeg allerede at jeg rett og slett lever ut drømmen min».  Dette sier den blide gutten fra Sarpsborg, som sammen med Nora gikk på linjen, Radio live og podcast i år.  – Jeg hadde jobbet med radio før jeg begynte på Danvik, men det siste året har virkelig gitt meg en bra mulighet til mengdetrening på lufta. Jeg har også fått muligheten til å være med på mange morsomme prosjekter på skolen, og jeg har garantert fått venner for livet!  Og en av de nye vennene til Kristian er Nora, og selv om hun kun har ett år med radioerfaring fra Danvik, var NRK så fornøyde at de like gjerne også ga henne sitt eget program på mP3. – I sommer lover vi deg god musikk, konkurranser og suuuupergod sommerstemning, hvis du skrur på mP3, sier de to nære vennene.

Neste år skal både Nora og Kristian gå 2. året på Danvik. De skal fortsette som praktikanter i P3. Etter søknadsprosess og intervju kapret de to de gjeve plassene i NRK.

Danviks 2. årstilbud er et ettertraktet påbyggingsår og en flott mulighet å komme seg inn i bransjen for de som ønsker å prøve seg ute i den virkelige medieverden. Påbyggingsåret har hovedvekt på praktisk arbeid innen radio, produksjonsselskaper, filmselskaper, TV eller andre multimediehus. Du kan lese mer om 2. året på Danvik her.

En annen tidligere Danvikelev som fortsetter på NRK, er Yasmin Mehmood. Hun tilbragte 2. året sitt i NRK P3 i fjor og fikk også raskt tilbud om ha sitt eget radioprogram. I sommer har hun blant annet fått vikariere for den kjente programlederen, Christine Dancke, og på fredag var hun å se som rød løper-reporter under på VG-lista på rådhusplassen i Oslo.

Se Yasmin lurer kjendisene på den røde løperen  her.

Drømmer du også om å jobbe i mediebransjen? Danvik Folkehøgskole har fremdeles ledige plasser for skoleåret 2019/2020.

Les mer om linjene våre her.