Lars T Larsen

Danvik-elev anmeldt i Norsk Shakespeare tidsskrift

Før han var ferdig med skoleåret på Danvik, har Lars T. Larsen allerede blitt en publisert forfatter.

 

Unge Viken Teater står bak antologien Ung Tekst 2020. En av dramatikerne som har bidratt med tekst, er Lars T. Larsen, elev på skrivelinja på Danvik i skoleåret 2020/2021. Han står bak teksten Vi er dansende engler/Alene i Helvete, som høster ros fra anmelder Ole Petter Ribe i Norsk Shakespeare Tidsskrift.

Anmelderen skriver blant annet: «Larsen er med sine 19 år den yngste bidragsyteren til antologien. Larsen er også den djerveste.»

Hvordan var det å få en slik anmeldelse?

– Å få en slik anmeldelse var alt jeg kunne drømme om så tidlig i karrieren. Jeg er takknemlig. Jeg er veldig heldig som har fått muligheten til å være med i Ung Tekst.

Skriveglede

Lars har gått i lære hos forfatterne Inger og Bjørn Esben på manuslinja, som til høsten bytter navn til Skriv!. Denne klassen fordyper seg i flere sjangere gjennom året, og elevene får virkelig øvd seg på å både lese og skrive profesjonelt.

Hvordan jobber du frem tekstene dine?

– Hvis du er inspirert, så går første utkastet av seg selv. Hvis du ikke vet hvor du skal begynne, så er det bare å begynne. Når førsteutkastet er ferdig, begynner du å velge og vrake og skrive om.

Hvordan har Danvik-året formet deg som skribent?

– Jeg tror ikke jeg har lært noe som jeg ikke tar med meg videre. Før jeg kom til Danvik hatet jeg andreutkastet. Nå er det det morsomste jeg vet.

Bokprosjekt og fremtiden

Klassen din har jo også hatt et felles bokprosjekt i år, antologien Rosa Himmel. Hvordan har det vært å følge et prosjekt fra idé til trykk og lansering?

– Det har vært spennende å se noe så sårbart bli til noe så hardtslående. Det var intenst, utfordrende og gjennomført.

Hva skal du gjøre etter Danvik?

– Skrive og håpe på at jeg blir større enn livet.

Hva er ditt beste Danvik-minne?

– Nydelige kvelder da vi var klare til å ta over verden.

 

Vi ønsker Lars lykke til videre med nye skriveprosjekter. Vil du lære mer om skrivelinja på Danvik? Da kan du klikke her!