Blir programleder på NRK

Johan Granerud, som går danviks 2.år, er dette skoleåret praktikant i NRK Supernytt. Etter jul blir han programleder i det populære barneprogrammet.

 

Startet med Snapchat

NRK Supernytt er et nyhetsprogram for barn mellom 8 og 12 år. Johan Granerud startet sin praksisperiode der i august, der hans faste ansvarsområde har vært Snapchatten til programmet.  Etterhvert ble noen av videoene lagt ut på nettet og deler av videoene har også blitt med i selve Supernytt-sendingene på TV.

– Det er veldig gøy når ting jeg har laget kommer med i programmet, sier Johan som trives veldig godt på arbeidsplassen.

-Jeg føler vi er som en stor vennegjeng som jobber sammen og alle får si og ytre sin mening.

 

Andre programlederen fra Danvik

Etter nyttår går Johan inn i programlederteamet. Selma Ibrahim har allerede ledet Supernytt i noen måneder, og hun startet på samme måte som Johan, nemlig via danviks 2.år. Johan blir programmets tredje programleder.

-Sjefen min sa at de ville ha meg med på laget og at jeg kunne fungere som programleder. Senere har vi i redaksjonen jobbet for å finne ut hvordan vi kan få frem det beste i programlederne og hvordan vi kan tenke nytt fremover, forteller Johan, som har lært en hel del de fire månedene han har vært i NRK.

-Både faglig og sosialt har jeg utviklet meg mye. Jeg jobber med utrolig flinke kolleger og en dyktig sjef som ser potensialet til hver enkelt i redaksjonen.

(Johan Granerud og Selma Ibrahim ute på opptak)

Gikk skuespillerteknikk på Danvik

Både Selma og Johan gikk skuespillerteknikk-linjen på Danvik, før de tok 2.året, noe Johan mener har vært en god erfaring å ha med seg.

-Oppgavene i NRK har krevd at jeg må by mye på meg selv, noe jeg ble vant til på Danvik.  Folkehøgskoleåret og Danvik har gitt meg mye bra kompetanse, både teoretisk og praktisk, men kanskje det viktigste av alt; mange gode og verdifulle kontakter som kan være betydelig på veien videre.