Berlin dag tre: Nicolas Celis, Stine Oppegård og Michael Ballhaus

Tredje dag på Berlinalen, turens lengste dag med program fra morgen til kveld. Startet med vårt eget mestermøte hvor vi fikk besøk av den meksikanske produsenten Nicolas Celis (bildet over), som har hele to filmer med til Berlinalen i år. Som ung produsent på knappe 30 år har han en formidabel produksjon bak seg, og produserer på det jevne fem spillefilmer i året.

Elevene fikk tegnet et bilde av hvordan lidenskap og hardt arbeid har stor betydning i det å realisere sine filmdrømmer. Stine Oppegård, som er vår faste gjest hvert år forteller hvordan bransjen bruker denne festivalen for å selge sine filmer, og som representant fra Norsk Filminstitutt (NFI), hvordan hun jobber for å fremme norsk film internasjonalt.

Vi dro videre til kinovisning av filmen Soy Nero, som Nicolas Celis har med i hovedkonkurransen før det bar til guidet tur på museum for film og fjernsyn. Dagen ble avsluttet på Berlinale Talents hvor vi overvar et mestermøte med den legendariske filmfotografen Michael Ballhaus (Goodfellas, Gangs of New York med mer.)

 

Nicolas Celis

Nicolas Celis

Stine Oppegard

Stine Oppegård (bildet over) representerer Norsk Filminstitutt for å fremme norsk film internasjonalt.