Et avbrekk fra hverdagen

Elevene ved Danvik Folkehøgskole er nå midt inne i en to ukers workshop-periode.  I disse ukene jobber elevene på tvers av sine linjer.  Enten fordyper de seg i ett emne innenfor sitt vanlige fag eller de prøver ut noe helt annet.

Emil Engesnes og Ingeborg Augunset løser en oppgave de har fått i filmfoto. (Foto:Tonje Grønning Lund)

Varierte tilbud

Denne høsten tilbyr Danvik ti svært varierte workshop-emner innenfor kreative fag.  Ingeborg Augunset og Emil Engesnes har valgt filmfoto.  Til dette faget har skolen leid inn Odd Reinhardt Nicolaysen, som har lang fartstid som filmfotograf.

– Han er veldig god til å lære bort også er det kult å ha en profesjonell fotograf som lærer. Det er inspirerende og veldig lærerikt, sier Ingeborg.

Hun og Emil, som til vanlig går filmlinjen på Danvik Folkehøgskole, holder på med en praktisk oppgave, der de skal filme en person som løper på diverse måter.

– Jeg valgte filmfoto for å lære enda mer innenfor faget mitt, sier Emil, som mener workshop er utrolig gøy fordi han kan fokusere på å bli en bedre filmfotograf og at han får jobbe med folk fra andre linjer på skolen.

Thomas Fausko designer et telefoncover. (Foto:Tonje Grønning Lund)

Elevene følger spent med på hvordan 3D-printeren jobber. (Foto:Tonje Grønning Lund)

3D-printing

Danvik har investert i en 3D-printer som spesielt spillutviklingselevene benytter seg av hele året, men mange har også valgt dette som workshop.  TV-elev Thomas Fausko er en av dem, og han synes det er fint å få et avbrekk fra hverdagen.

– Det er veldig moro å lære noe helt nytt og gjøre noe annet, som ikke har noe med TV å gjøre. Jeg har jobbet litt med 3D-modellering tidligere, men kun grafisk.  Dette er noe helt annet og det er veldig gøy å se printeren bygge opp tingene litt etter litt.

Nå er han i gang med å lage et Iphone-deksel, som forhåpentligvis er klart til printing om noen dager.

Eventgruppa diskuterer arbeidsoppgaver. (Foto:Tonje Grønning Lund)

Lærer å samarbeide

I skolens storsal, Arena, sitter 21 elever og planlegger en underholdningskveld for resten av skolen.  De har valgt event-workshop, og i følge lærerne Larry Bringsjord og Dag Arnold Gryting, er dette et fag som alle har nytte av, uansett linje.

– Her lærer elevene prosjektledelse, -styring og gjennomføring. Det innebærer alt fra budsjett, økonomi, artistbooking, tono-regler, kontrakter samt lys- og lydteknikk, sier Bringsjord.

Elevene har en del teoriundervisning, samtidig som de har fire dager på å planlegge og sette sammen et program, før det hele avsluttes med en underholdningskveld.

-Vi lærer veldig mye om samarbeid, sier Stefan Mo, som går skuespillerlinjen til vanlig.

Han er prosjektleder for arrangementet som har fått temaet Løv(e) og mener event er et veldig bra fag å kunne noe om.

– Ja, selv om jeg går i skuespillerklassen, så har jeg helt klart behov for denne kunnskapen. Jeg får praktisk erfaring i ledelse, delegering og alt som må til for å sette sammen et arrangement som dette.  Også er det veldig gøy å jobbe så tett med folk fra forskjellige linjer.  Man blir på en måte tvunget til å samarbeide godt og ha god kommunikasjon.  Man merker virkelig hvor viktig alle oppgaver og jobber er, for at produksjonen skal bli vellykket, avslutter han.

 

Nora Karlsen og Christian Øygård opptrådte på eventet. (Foto:Nicolai Solbakk Willumsen)

Konfransierer f.v. Susanne Aaland, Amanda Beien og Maiken Kolstad. (Foto:Nicolai Solbakk Willumsen)

 

Elevene på Danvik har to perioder med workshop i løpet av skoleåret.  Den første perioden er nå, mens den andre kommer etter jul.

Denne høsten tilbys emnene: Filmfoto, revy, radio, Gud i menneskets bilde, 3D-printing, pilgrimstur, event, kortfilmmanus, photoshop og teknologisk musikkomposisjon. 

Hvilke workshopemner som tilbys varierer fra år til år og du kan lese mer om dette her .

Elev Eli Ruud Dankel har laget denne videoen fra pilgrimsturen.