Åpner Danvikdagene

I dag, tirsdag, er det duket for de såkalte Danvikdagene på Danvik Folkehøgskole.  I løpet av den neste uken skal alle skolens sju linjer presentere og vise fram resultatet av hva de har jobbet med de siste ukene.

Bilde fra regikontrollen, der det terpes på musikalsk innslag. Foto: Tonje Grønning Lund.

Lover god underholdning

Det er TV-produksjonslinjen som åpner showet, med fire direktesendte julesendinger fra skolens eget flerkamerastudio.  I mange uker har klassens 24 elever jobbet med programserien som har fått navnet Funkis-jul, og tirsdag er første sending. Jon Arild Furuvald er en av to produksjonsledere, og han lover varierte sendinger.

-Vi synes selv vi har spennende gjester, sjarmerende programledere og ikke minst håper jeg vi kan gi elevene på Danvik Folkehøgskole god underholdning, forteller han entusiastisk.

Elevstyrt fra A til Å

Elevene har lagt ned mye tid og krefter i forarbeidet. De har selv stått for ideutvikling, produksjon av grafikk og såkalte VB-innslag, booket gjester og artister, skaffet sponsorer, rigget studio med scenografi, lys, lyd og tv-teknisk utstyr og skrevet manus.  Den siste uken har de brukt både ettermiddager og kvelder på å terpe på både overganger, manus og et musikalsk innslag, som skal avrunde hver sending.

-Denne typen prosjekter, der elevene har full styring er utrolig spennende og lærerikt. Jeg tror vi har godt av å bli utfordret og å lære å bli løsningsorienterte dersom noe går galt. Som produksjonsleder synes jeg det er moro å jobbe med hele klassen og det er utrolig gøy å se at alle står på som bare det, forteller Jon Arild.

Programlederne for første sending, Tobias Vikan og Ina-Marie Stubberød. Foto: Hans Christian Austerslått.

Viktig med godt samarbeid og god kommunikasjon

Til sammen åtte programledere skal lede de fire sendingene, og Ina-Marie Stubberød skal sammen med Tobias Vikan først i ilden. Hun er imponert over hvordan hele klassen har samarbeidet både i preproduksjon og i studio.

-Jeg har lært hvor mye arbeid som egentlig ligger bak slike sendinger og hvor viktig samarbeid er for å få et bra produkt. Det hele blir enda gøyere når jeg får dele gleden med andre, sier hun.

Under sending er nesten hele klassen i sving for å bemanne de mange oppgavene som kreves av en direktesendt studioproduksjon. Rollelisten består av bilderegi, script, kamerakontroll, lys, lyd, bildemiks, VB-avvikler, innspillingsleder, fire kameraoperatører, programledere, gjesteansvarlige og produksjonsassistenter. Oppgavene er varierte, men alle like viktige.

Innholdsrike dager i vente

Tirsdag, onsdag, torsdag og fredag denne uken har TV-klassen sine julesendinger under elevenes lunsj, mens onsdag er det åpning av Foto og YouTube sin utstilling, «Inspired by:» i peisestua.

Torsdag kl. 18.00 inviterer skuespillerteknikk til premiere på stykket «Alt avhenger av timingen». De spiller også fredag kl.13.30 og kl.18.00 og lørdag kl.15.00 i skolens eget black box-teater.

Lørdag blir det radiosendinger fra Radio Live&podcast. De lover julestemning over radioen under skolens juleverksted, samtidig som de hver dag har sine julesendinger på Kanal1 Drammen (FM 107) kl.14.00-18.00.

Mandag 10.desember fremfører Manus- og skriveverksted sine tekster i skolens storsal Arena, og etter lunsj går hele skolen ned til Kino City i Drammen, der filmlinjen skal vise sine midtfilmer.

Danvikdagene avsluttes med Spilldesign og grafikk, som på tirsdag arrangerer diverse spill-aktiviteter i Arena.

«Får vise hva vi brenner for»

Tilbake i TV-klasserommet er Ina-Marie spent på første TV-sending, men hun gleder seg også til å se hva de andre linjene skal vise fram.

-Det er flott med Danvikdager hvor linjene får sin tid til å presentere hva de har holdt på med den siste tiden. Her får alle mulighet til å vise hva de brenner for og det er veldig gøy at vi får dele det med resten av skolen, avslutter hun.