24 timer for India

Lørdag går elevene på radio live & podcast all in og sender 24 timer direkte, til inntekt for Danviks solidaritetsprosjekt i India.

Sender for LIMS

Radioklassen på Danvik er godt i gang med forberedelser til sin 24-timer live sending for India! Målet med sendingen er å samle inn penger til LIMS, solidaritetsprosjektet vi har med en skole i India. LIMS tilbyr undervisning til fattige og vanskeligstilte ungdommer, og radioklassen har planlagt en 24 timer lang innsamlingsaksjon som både vil bli live-streamet og sendes på lokalradioen i Drammen, Kanal1, drevet av Danviks radiolinje.

Kristian Broderstad Tysil (til venstre i bildet over) er elev på radiolinjen og prosjektleder for innsamlingsaksjonen. Han og resten av klassen har jobbet på spreng de siste dagene for å flytte hele radiostudioet ned i lobbyen på skolen.

-Vi ligger godt an. Alt det tekniske er oppe går, men vi lurer fortsatt litt på hvordan vi skal få dette radiostudioet til å se pent ut. Vi som går radio er jo ikke så vant med å ha sendinger med bilde, sier en spent Kristian og forteller at hele den 24 timer lange sendingen også skal live-streames på Kanal1 sin nettside, kanal1drammen.no

(Tidligere elev Niklas Baarlie er en av gjestene i sendingen)

Danvik er det beste året i mitt liv

Radioelevene har utfordret hele skolen til å være med på å samle inn penger. I tillegg får de besøk av flere spennende gjester, som bl.a. tidligere Danvikelev, Niklas Baarlie.

-Det å komme tilbake til Danvik er alltid en glede. Danvik er det beste året jeg har opplevd så langt i mine 29 år på denne planeten, sier den kjente programlederen fra NRK P3 og nå Radio1, som for tiden også er aktuell i 71graderNordkjendis på TVNorge.

-Det er spenstig å satse på en innsamlingsaksjon! Det irriterer meg litt at jeg ikke kom på det selv da jeg gikk der. Men Danvik står for raushet og noe større enn seg selv, så dette må da være midt i blinken! Håper folk gir så det svir, sier den blide gutten fra Moss.

Kristian sier seg enig.

-Ja, jeg håper vi kommer til å klare å samle inn mest mulig penger! Flere av klassekameratene mine har lovet å gjøre ganske mange sprø og morsomme ting hvis vi får inn gode pengesummer. En har til og med sagt at han vil tatovere Kanal1 på kroppen, hvis vi får inn en viss sum. Jeg håper det skjer, avslutter en optimistisk prosjektleder og legger til: -Han har fått go fra moren sin altså!

Hvis du vil gi et bidrag så vipps til nr.71383.

Sendingen starter kl. 12.00 på lørdag og varer til 12.00 på søndag. 

Klikk her hvis du vil vite mer om Radio Live & Podcast på Danvik Folkehøgskole.