Om skolen

Danvik er med sine 160 elever en av Norges største folkehøgskoler. I tillegg har vi i år 55 elever som gjennom et 2. år får prøve seg i sine fremtidige drømmeyrker.

STUDIETILBUD På Danvik er undervisningen delt mellom linjefag, fellesfag, workshopuker, linjeuker, valgfag og praksis. Linjefagene fyller omtrent halvparten av undervisningen gjennom året. I fellesfagene møter du temaer som filmhistorie, medieetikk, budskapsanalyse, platebransjen, filmindustrien, den norske presse, markedsføring, internasjonal TV-kultur og mye mer.

WORKSHOP skal gi deg et lite avbrekk og mulighet til å lære noe annet enn linjefaget. Her kan du også oppdage sammenhenger og likheter mellom flere medieyrker. Workshopemnet kan også være et støttefag til linjefaget. Har du film som linjefag, kan du for eksempel velge filmfoto som workshopemne. Det legges også opp til workshopemner som bærekraft, solidaritet og formgivning m.m.

I LINJEUKENE er det bare linjefaget som teller. Det er i disse periodene de større arbeidene blir gjort. Her kommer du til å jobbe med større prosjekter som filmer, TV- og radiosendinger, utstillinger, dramaoppsetninger, konserter eller større skriveprosjekter.

MEDIEPRAKSIS Som elev på Danvik kan du gjennomføre 40 timer mediepraksis utenfor skolen. Det vanligste er å være i bedrifter relatert til radio, TV, teater, avis, film og video, men du kan også ha praksis innen relevant  informasjonsarbeid.

EN UKE PÅ DANVIK  – ALLE DAGER BEGYNNER MED MORGENSAMLING KL 08:45

MANDAG, TIRSDAG, TORSDAG OG FREDAG er linjedager. Da arbeider du i klassen din det meste av dagen.

ONSDAG har du valgfag og fellesfag.

LØRDAGSSEMINAR
Danvik har som alle andre folkehøgskoler lørdagsundervisning. På disse lørdagsseminarene tar vi opp både medierelaterte og samfunnsfaglige emner, ofte presentert av spennende og profilerte foredragsholdere.

KVELDSAKTIVITETER
På kveldene er aktivitetene mer elevstyrte. Men du får tilbud om spillkvelder, trening, biljard, airhockey, filmklubb, torsdagstreff og underholdningskvelder. Vanligvis har du lørdagsfri hver fjerde helg.

HER FINNER DU OSS